Winterberg (dagtocht) 20 januari

In 2018 organiseren we voor het eerst een dagtocht per bus naar Winterberg in het Sauerland. Men vindt in Winterberg de ruimste wintersport keus ten noorden van de Alpen. Hier zijn 34 voornamelijk rode en blauwe pistes van in totaal 27 kilometer en voor langlaufers zijn er 165 kilometer gespoorde loipes, variërend van 4 tot 11 kilometer. Er zijn 260 sneeuwkanonnen aanwezig voor meer sneeuwzekerheid en het gebied heeft 28 liften.

Verder vind je er:

  • een skischool met Nederlands sprekende leraren;
  • skiverhuur voor alpine- en langlaufski’s, schoenen en stokken;
  • skipas verkoop voor de liften van Skiliftkarussell Winterberg;
  • gezellige en sfeervolle horecafaciliteiten voor drankjes, ontbijt, lunch en diner; en
  • voldoende après-ski mogelijkheden met een Tiroler sfeer en glühwein.

En dit alles bevindt zich vlakbij de gereserveerde bus parkeerplaats. Dus niet zoeken, niet te veel lopen, niet te lang wachten maar:

DE BUS UIT EN DE PISTE OP: DAT IS PAS RELAXED WINTERSPORTEN!

Mocht je zelf ski’s of een snowboard hebben, dan kunnen die uiteraard mee in de bagageruimte van de bus. Maar je kunt eenmaal ter plaatse ook materiaal huren. Wil je graag op de hoogte blijven van de winterse omstandigheden in Winterberg, kijk dan eens op deze website met sneeuwhoogtes.

De kosten per persoon bedragen voor leden van onze buurtvereniging ‘de Nagtegael’ € 20,- per persoon. Voor niet-leden bedraagt de prijs € 30,- per persoon (je mag dus mensen van buiten de wijk meevragen). De kosten van skihuur, skipas, skiles, etc. zijn niet in genoemde prijs inbegrepen, het gaat puur om de busretour Nagtegael-Winterberg.

We vertrekken ’s morgens 20 januari om 05.00 uur vanaf de hoek Ereprijslaan / Braamlaan, zijn omstreeks 09.30 uur in Winterberg en vertrekken rond 18.30 uur richting Beilen.

Bij onvoldoende deelname, slecht weer of onvoldoende sneeuw behouden we het recht voor deze winter activiteit te verplaatsen of te annuleren. We hebben daarom een optie om deze dagtocht naar zaterdag 3 februari te verplaatsen. Mocht de activiteit geannuleerd worden dan krijg je uiteraard je geld terug.

Wil je graag mee naar Winterberg, meld je dan uiterlijk 10 januari aan via onderstaand aanmeldformulier. Hierbij geldt: VOL = VOL, op volgorde van betaalde aanmeldingen, dus meld je snel aan voor een leuke dag in de sneeuw!

Let op! Zorg dat je je aanmelding meteen bevestigt door je betaling z.s.m. na aanmelding af te leveren bij Frits Noorman, Tormentillaan 3 (in een envelop met namen, adres en aantal personen). Zonder betaling is je aanmelding nog niet definitief en kan het dus zijn dat je achter het net vist.