Buurtpreventie

Wat is nu ‘buurtpreventie’
Buurtpreventie betekent dat we eigenlijk met elkaar als bewoners de ogen en oren van onze wijk zijn. Via e-mail, facebook, of whats-app informeren we elkaar en de wijkagent over opvallende en afwijkende zaken in de wijk. Onze wijkagent Henk Bosker verteld vaak wanneer ze na een inbraak met de buren in gesprek zijn, dat iedereen wel iets heeft gezien en denkt ach “waarom zal ik het melden”. Juist door dit soort informatie tijdig te delen (kan ook anoniem) kun je juist soms voorkomen dat er ongewenste zaken gebeuren in de wijk. buurtpreventie_gewit_geroord_gecropped

De Nagtegael is veilig wonen
Waarschijnlijk denkt u nu als u dit leest, wat is er aan de hand in de Nagtegael. Gelukkig kunnen we zeggen geen ernstige dingen. Met het opzetten van buurtpreventie willen we nu en in de toekomst op een actieve manier ervoor zorgen dat de wijk leefbaar is en een veilige woonwijk blijft, waar het prettig wonen is. Het is en nieuwe manier van goed ‘naboarschap’.

Wie doen er mee
Tijdens de thema-avond waren de aanwezige bezoekers enthousiast over het opzetten van een Whats-app groep om elkaar op deze manier snel te informeren over zaken waarvan we vinden dat de wijkagent hiervan op de hoogte moet zijn. Het kan gaan over kapotte straatverlichting, verkeerssituaties die onveilig zijn tot het melden van personen in de wijk waarover twijfels zijn. De wijkagent verwerkt de informatie vertrouwelijk. Iedere bewoner uit de wijk kan hier aan mee doen ongeacht of je wel of geen lid bent van de Buurtvereniging ‘De Nagtegael’.

Contactpersoon
Nijman-installatie-whatsappPetra Lankenau heeft zich namens het bestuur als centraal contactpersoon/ aanspreekpunt beschikbaar gesteld. Bewoners die hier aan mee willen doen kunnen een mail aan het bestuur sturen en laten weten of ze in het buurtpreventie team opgenomen willen worden. Het is geheel vrijblijvend om hier aan deel te nemen. Dat betekent dat je ook het buurtpreventieteam kunt verlaten (Whats-app) dat je dit zelf kunt regelen.

Wat wordt er verwacht van de deelnemers aan het buurtpreventieteam
Zaken die opvallen of afwijken meld je op de Whats-app, aan de wijkagent. Zodra je lid bent van de Whats-app groep krijg je aanvullende informatie en richtlijnen van de wijkagent.

ce762fc0805b143e2622ba585ae2771b