MTB Clinic

Dit jaar hebben we echt iets bijzonders kunnen regelen voor de mountainbikers van de Nagtegael: een heuse clinic! Onze buurtgenoot Anno Brandsema heeft namelijk ruime ervaring als mountainbiker en als mountainbike-trainer. Dus toen hij aangaf een clinic te willen geven grepen we die kans met beide handen aan!

bg_mtbn02Dus: wil je graag de fijne kneepjes van het mountainbiken leren zodat je sneller maar ook veiliger leert biken? Geef je dan op voor de clinic! Je kunt uiteraard ter plekke vragen inbrengen, zoals bijvoorbeeld dat ene heuveltje waar je altijd moeite mee hebt toch leren beklimmen. Verder komen dingen aan de orde zoals het belang van je bandenkeuze (meer/minder noppen), bandendruk, verende voorvork maar ook techniek zoals bochten aansnijden, (niet) remmen, mul zand doorkomen, obstakels te lijf gaan of een viaduct beklimmen..

Iedereen vanaf een leeftijd van 13/14 jaar kan meedoen. Het is wel de bedoeling dat je enige MTB-ervaring hebt. Dames/meiden zijn uiteraard ook van harte welkom. Het dragen van een helm is verplicht en deelname is voor eigen risico.

De clinic vindt plaats op zondagochtend 17 april vanaf 10 uur (verzamelen op de Saliebrink) en duurt ongeveer 2 uur. Geef je z.s.m., maar liefst uiterlijk 2 weken voor de clinic op, zodat we weten hoe groot de groep ongeveer is.

Graag tot ziens op de clinic!

Logo-MTB-sportAanmelden Mountainbike clinic